Help! Mijn dementerende moeder spreekt opeens Fries

19 februari 2015

Een bijzondere oproep in de rubriek Gelderland Helpt op Radio Gelderland, woensdagochtend. Erik van der Zee uit Apeldoorn heeft een Fryske mem en zoekt iemand die af en toe met haar wil praten in haar moedertaal.

'Mijn moeder zit in een verzorgingshuis en de afgelopen twee jaar is haar dementie erg achteruitgegaan. Ik merk dat ze steeds meer Fries begint te praten en de zusters en ik verstaan haar wel, maar spreken het niet zelf. Daarom ben ik op zoek naar iemand die het leuk zou vinden om af en toe mijn moeder te bezoeken.'

Geboren en getogen in Friesland

De moeder van Erik van der Zee is geboren in Holwerd en is daar ook opgegroeid. Nadat ze getrouwd was, is zij naar Apeldoorn verhuisd. Ze kijkt nog graag in oude foto-albums over Friesland en luistert ook nog regelmatig naar Friese Muziek.

Glimlach

Doordat zijn moeder erg dement is, herkent zij haar zoon Erik niet meer altijd, maar ze vindt het altijd leuk als ze bezoek krijgt. 'Ze verwelkomt mij altijd met een grote glimlach. Ze is een echte gezellige knuffelaar', zegt de trotse zoon.

Verstaat en spreekt u goed Fries en en zou u het leuk vinden om de moeder van Meneer van der Zee zo af en toe te bezoeken in Apeldoorn? Laat het ons weten help@gld.nl. Bellen kan ook: 026-3713718.


Bron: www.omroepgelderland.nl

Diel dizze side